luni, 31 octombrie 2011

Galeria Art(h)é şi noul design vestimentar

Suntem cunoscători : noi facem arte plastice de la 3 ani. Datorită dragei noastre profesoare, Roxi (Maria Roxana Cioată), am organizat încă de la grădiniţă nenumărate expoziţii. Mai mult, de-a lungul timpului am expus şi în alte locuri importante : Palatul Şuţu, Institutul Francez  etc.  Dar tare mult am fi avut nevoie să avem un spaţiu al nostru, pentru că noi pictăm mult, desenăm mult, avem idei pe care repede le punem în practică. Aşa că ne-am bucurat când, astă-vară, s-a deschis Galeria Art(h)é, galeria noastră ! (Am observat noi că artele se-mbină frumos cu un ceai cald şi aromat… Mai ales în zilele friguroase, când doamna Ruxanda ne întâmpină cu un ceai de fructe de pădure, preparat cu mare artă.) Dar Art(h)é este şi galeria părinţilor noştri, pentru că şi ei sunt super-super creativi! (Ei se vor delecta în Art Café, dar vor gusta şi din ceai, cu siguranţă.) Aici se vor petrece o seamă de întâmplări artistice, adică happening-uri. Suntem obişnuiţi, pentru că noi din orice întâmplare facem un moment artistic.

Avem şi parteneri pentru proiectul nostru Arthé: Şcoala “Anghel Mareş” din comuna Gostinu (prin  SC MV Profesional Srl, judeţul  Giurgiu) şi Asociaţia Medo din Botoşani. Împreună cu copiii din Gostinu şi Botoşani am pregătit un eveniment : o expoziţie de design vestimentar şi accesorii realizate din materiale naturale. S-a întâmplat sâmbătă, pe 29 octombrie, şi am muncit mult atât noi, cât şi colegii noştri, care sunt foarte talentaţi. Suntem parteneri, dar şi concurenţi, pentru că vrem să fim cât mai buni în tot ceea ce facem.

Ne-am bucurat să-i cunoaştem cu acest prilej pe copiii din comuna Gostinu (mulţumim Primăriei Gostinu care i-a ajutat pe colegii noştri să ajungă în Bucureşti uşor şi repede !) Au venit dornici să ne arate creaţiile lor : mărgeluţe şi coliere din paste făinoase, pandantive din sfoară şi lemn, brăţărele din papură. Le-am încercat şi sunt foarte drăguţe!
La eveniment au participat şi elevii de la Şcoala nr. 10 din Botoşani, cu care am putut comunica online şi pe care i-am văzut foarte entuziaşti, de parcă s-ar fi aflat şi ei  alături de  lucrările lor aflate deja pe simezele  galeriei Art(h)é : picturi reprezentând vestimentaţii surprinzătoare, interesante. Noi (cei din Şcoala Anastasia Popescu) am expus câteva manechine îmbrăcate cu gust. Suntem siguri că mari creatori de modă ne-ar invidia pentru ideile noastre. Nimeni n-a mai combinat atât de armonios CD-uri sau bărcuţe de hârtie pe « încreţirea lungii rochii »… Dar de fulgi uşori, coloraţi, alături de farfuriuţe de plastic pe o rochie îngerească ce spuneţi ? Sau de celebrele cornete de hârtie înţepate pe o rochie haute-couture?  Sau de ţinuta prêt-à -porter avec papier, împodobită cu reclame din reviste, pagini de ziar şi chiar cu testele noastre de matematică? (n-am pus decât două, altfel d-na Corpaci n-ar mai avea ce corecta…) Colegii noştri mai mici de la Grădiniţele Arc-en-Ciel au expus şi ei desene cu rochiţe împodobite colorat, artistic, ingenios. Şi ei au avut idei foarte bune, de folosit oricând.






Natura e o mare creatoare de modă. Expoziţia noastră ne-a ajutat să demonstrăm acest adevăr : a fost suficient să rupem o mică bucăţică tabloul toamnei şi imaginaţia a înflorit. Asta şi pentru că de felul nostru suntem creativi. Iar Roxi (ne scuzati, dna prof. Maria Roxana Cioată), care ne aratase deja că din orice se poate inventa ceva interesant, a admirat şi ea rochiţa din crenguţe subţiri, castane şi frunze odihnindu-se în punguliţe transparente care e deja vedetă, sau rochia cu corsaj de staniol argintiu şi volane diafane din pungi umplute cu aer, aer de toamnă !

















Abia aşteptăm următoarea noastră întâlnire ! Frumoasa provocare să inventăm, să imaginăm, să fim artişti ! Şi să facem toate astea împreună cu prietenii noştri din Gostinu şi Botoşani şi, de ce nu, cu alţi copii din toată ţara. Doar Art(h)é este Galeria copiilor !